Diş çekimi işlemi lokal anesteziyle yapıldığı için işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.
Diş çekimi sonrası hafif bir ağrı yaşanması muhtemel olup bu ağrı kendiliğinden 1-2 gün içerisinde geçmektedir.
Diş çekimi süresi dişin ve köklerinin durumuna, dişin pozisyonuna ve dişin madde kaybı durumuna göre değişkenlik göstermektedir.
Hamilelik döneminde diş çekimi 2.trimester döneminde yapılabilmektedir. Çok acil durumlar kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekiminiz ile irtibatlaşarak yönetilmektedir.
Diş çekimi sonrasında iki saat bir şey yenilip içilmemelidir. Yapılan işlemin durumuna göre en az 3-4 gün taneciksiz püre ,çorba, muhallebi kıvamında gıdalarla beslenilmelidir. 3-4 gün boyunca çalkalama ve tükürme eylemlerinden kaçınılmalıdır. Dişler çekim işleminden bir gün sonra fırçalanmaya başlanmalıdır.
Diş çekimi sonrası en az 1 hafta sigara kullanılmamalıdır.
Apseli dişlerin çekimi, ilgili dişin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bazı durumlarda apse varlığı olan dişlerin çekimi yapılabilir. Detaylı bilgi muayene
sırasında verilmektedir.
Diş çekimi ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.
Yirmilik diş çekimi işlemi lokal anesteziyle yapıldığı için işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.
Yirmilik diş çekimi sonrasında hafif bir ağrı olması normaldir. Söz konusu ağrı, ağrı kesiciler yardımıyla tedavi edilmektedir.
Yirmilik diş çekimi süresi dişin ve köklerinin durumuna, dişin pozisyonuna ve dişin madde kaybı durumuna göre değişkenlik göstermektedir.
Yirmilik diş çekimi sonrasında iki saat bir şey yenilip içilmemelidir. Yapılan işlemin durumuna göre en az 3-4 gün taneciksiz püre,çorba,muhallebi kıvamında gıdalarla beslenilmelidir. 3-4 gün boyunca çalkalama ve tükürme eylemlerinden kaçınılmalıdır. Dişler çekim işleminden bir gün sonra fırçalanmaya başlanmalıdır.
Diş çekimi sonrası en az 1 hafta sigara kullanılmamalıdır.
Apseli yirmilik dişin çekimi, ilgili dişin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bazı durumlarda apse varlığı olan dişlerin çekimi yapılabilir. Detaylı bilgi muayene
sırasında verilmektedir.
Hamilelik döneminde yirmilik diş çekimi 2.trimester döneminde yapılabilmektedir. Çok acil durumlar kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekiminiz ile irtibatlaşarak yönetilmektedir.
Yirmilik diş çekimi ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.
Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder. Böyle zamanlarda cerrahi şekilde hasarlı olan dokunun ve kök ucunun alınması gerekir. Yani etkili çözüm için hastaya Apikal Rezeksiyon uygulanmalıdır.
Apikal rezeksiyon tedavisinin ücreti hakkında bilgiyi hekiminize muayene olarak alabilirsiniz.