• info@ozelvega.com
  • +90-543-125-3500

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

ozel-vega-agiz-ve-dis-sagligi-poliklinigi
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, dişlerle ilgili tüm cerrahi işlemler ile çene kemiğindeki tüm hastalıkların cerrahi tedavisiyle ilgilenir. Ağız, diş ve çenedeki cerrahi işlemlerin uygulanmasında hastaların konforu, var olan hastalıkları, tedaviden duydukları kaygı ve korku öncelikle dikkate alınmakta ve hastalar buna göre tedavi edilmektedir.

Ağız, diş ve cene cerrahisi işlemlerinde uzman kadromuz ve özenli çalışmalarımız ile sizlere hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ağız, diş ve çene cerrahisi bölümünden randevu almak için hemen bize ulaşın. Ağız ve çene bölgesinde genetik olarak aktarılmış ya da sonradan oluşmuş patolojik kaynaklı problemlerin tedavileri ağız, diş ve çene cerrahisinin kapsamındadır. Bu alanda; diş çekimi, gömülü diş operasyonları, çene kemiğinin düzenlenmesi, yumuşak dokuların düzenlenmesi, implant uygulamaları, ilgili bölgelerde bulunan apse, kist ya da tümörlerin saptanması ve tedavisi gibi pek çok işlem uygulanabilir. Bu işlemlerin yanı sıra; ağız ve çene bölgesinde belirti veren sistemik hastalıkların tanısının konulmasında ve gerekli durumlarda ilgili alana yönlendirilmesinde büyük öneme sahiptir.

Diş Çekimi

Diş çekimi ağrılı bir işlem midir ?

Diş çekimi işlemi lokal anesteziyle yapıldığı için işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.

Diş çekimi sonrasında ağrı olur mu ?

Diş çekimi sonrası hafif bir ağrı yaşanması muhtemel olup bu ağrı kendiliğinden 1-2 gün içerisinde geçmektedir.

Diş çekimi ne kadar sürer ?

Diş çekimi süresi dişin ve köklerinin durumuna, dişin pozisyonuna ve dişin madde kaybı durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

Hamileyken diş çekimi
yaptırabilir miyim ?

Hamilelik döneminde diş çekimi 2.trimester döneminde yapılabilmektedir. Çok acil durumlar kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekiminiz ile irtibatlaşarak yönetilmektedir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
ağız-diş-ve-çene-cerrahisi-23

Diş çekimi sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Diş çekimi sonrasında iki saat bir şey yenilip içilmemelidir. Yapılan işlemin durumuna göre en az 3-4 gün taneciksiz püre ,çorba, muhallebi kıvamında gıdalarla beslenilmelidir. 3-4 gün boyunca çalkalama ve tükürme eylemlerinden kaçınılmalıdır. Dişler çekim işleminden bir gün sonra fırçalanmaya başlanmalıdır.

Diş çekimi sonrası sigara kullanabilir miyim ?

Diş çekimi sonrası en az 1 hafta sigara kullanılmamalıdır.

Apseli diş çekilir mi ?

Apseli dişlerin çekimi, ilgili dişin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bazı durumlarda apse varlığı olan dişlerin çekimi yapılabilir. Detaylı bilgi muayene
sırasında verilmektedir.

Diş çekimi ücreti nedir ?

Diş çekimi ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.

Yirmilik Diş Çekimi

Yirmilik diş çekimi ağrılı bir işlem midir ?

Yirmilik diş çekimi işlemi lokal anesteziyle yapıldığı için işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.

Yirmilik diş çekimi sonrasında ağrı olur mu ?

Yirmilik diş çekimi sonrasında hafif bir ağrı olması normaldir. Söz konusu ağrı, ağrı kesiciler yardımıyla tedavi edilmektedir.

Yirmilik diş çekimi ne kadar sürer ?

Yirmilik diş çekimi süresi dişin ve köklerinin durumuna, dişin pozisyonuna ve dişin madde kaybı durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

Yirmilik diş çekimi sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Yirmilik diş çekimi sonrasında iki saat bir şey yenilip içilmemelidir. Yapılan işlemin durumuna göre en az 3-4 gün taneciksiz püre,çorba,muhallebi kıvamında gıdalarla beslenilmelidir. 3-4 gün boyunca çalkalama ve tükürme eylemlerinden kaçınılmalıdır. Dişler çekim işleminden bir gün sonra fırçalanmaya başlanmalıdır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Yirmilik diş çekimi sonrası sigara kullanabilir miyim ?

Diş çekimi sonrası en az 1 hafta sigara kullanılmamalıdır.

Apseli yirmilik diş çekilir mi ?

Apseli yirmilik dişin çekimi, ilgili dişin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bazı durumlarda apse varlığı olan dişlerin çekimi yapılabilir. Detaylı bilgi muayene
sırasında verilmektedir.

Hamileyken yirmilik diş çekimi yaptırabilir miyim ?

Hamilelik döneminde yirmilik diş çekimi 2.trimester döneminde yapılabilmektedir. Çok acil durumlar kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekiminiz ile irtibatlaşarak yönetilmektedir.

Yirmilik diş çekimi ücreti nedir ?

Yirmilik diş çekimi ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.

Apikal Rezeksiyon

Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder.  Böyle zamanlarda cerrahi şekilde hasarlı olan dokunun ve kök ucunun alınması gerekir. Yani etkili çözüm için hastaya Apikal Rezeksiyon uygulanmalıdır.

Apikal rezeksiyon işleminin ücreti nedir ?

Apikal rezeksiyon tedavisinin ücreti hakkında bilgiyi hekiminize muayene olarak alabilirsiniz.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi