Diş İmplantı; doğal diş kökünü taklit eden titanium vidadır. Çene kemiğine yerleştirilir, iyileşme süresi sonunda üstüne porselen diş yapılır. İmplant, diş hekimliği alanında 1980’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlamıştır. Diş eksikliği olduğu zaman boşluk sahanın önündeki ve arkasındaki dişleri kesmeden, porselen diş yapmak mümkün olmuştur. Birçok hastamız hareketli damak protezlerinden kurtulup, sabit porselen dişlere kavuşmuştur.
Hastanın sağlıklı diş etleri ve uygun çene kemiği olup olmadığı kontrol edilir. Sistemik bir engeli olmayan hastanın implant tedavisi başlayabilir. İmplantta yaş sınırı yoktur. Yaşlı hastalara da uygulanabilir özelliğe sahiptir. Diş çekildikten hemen sonra implant operasyonu yapılabilmesi için herhangi bir iltihaplanma durumu var mı yok mu kontrol edilir. Yoksa uygulamaya başlanabilir ancak tersi bir durum söz konusu ise iltihabın iyileşmesi beklenir.
İmplant operasyonu 10-15 dakika kadar sürer. Hastanın özel bir durumu yok ise lokal anestezi (dolguda kullanılan uyuşturma) tercih edilir. Çene kemiği ile vidanın birbirine kaynaşması 2-4 ay arasında tamamlanır. Operasyondan 1 hafta sonra dikişlerin alınması gerekir. İmplant operasyonundan hemen sonra geçici diş yapılabilir.
İmplant işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için ağrısız bir işlemdir.
İmplant işleminin süresi operasyonda uygulanacak implant sayısı ile doğru orantılıdır.
İmplant uygulaması çene kemiklerinin sağlığını ve iyileşmesini etkileyen bazı hastalıkların varlığı durumunda yapılamaz.
Şeker hastalığı kontrol altında olan hastaların implant yaptırmasında herhangi bir sakınca yoktur.
İmplant yapılan bölgede kemik erimesi durur. En önemli avantajı da budur. Aslında implant yaptırmak geleceğe bir yatırımdır. Çünkü fonksiyon görmeyen kemikte ciddi kemik erimesi gözükür. Köprü gövdesi, total ve hareketli protez damakları altında her zaman kemik erimesi devam etmektedir.
Köprü yapılırken boşluk sahanın yanındaki dişlerin kesilmesi gerekir. Ayrıca köprüde dişler birbirine bağlanır. İmplant yapıldığında sağlam dişlerin kesilmesine gerek kalmaz ve en önemlisi dişler tek tek (doğal olduğu gibi) yapılabilir.
İmplant tedavisi ile desteklenen hareketli protezler doğal dişe en yakın fonksiyon ve estetiği sağlarlar. İmplantlar sayesinde çiğneme kuvveti ve protezde tutuculuk artar.
Çiğneme kuvveti artar, besinler daha iyi çiğneneceği için sindirim problemleri ortadan kalkar.
Besinlerin tadı daha iyi alınır. Damak protezinde bu his azalmıştır. İmplantların etrafında aynı doğal dişlerde olduğu gibi sinir dokusu oluşur. Bu da besinlerin hissedilmesini sağlar.
Çekim yapılan bölgedeki kemiğin yapısının ve miktarının uygun olması durumunda diş çekiminden hemen sonra implant yapılabilir.
Bazı durumlarda işlem sonrası implanta geçici diş uygulaması yapılabilmektedir.
İmplantın kanser yaptığına dair söylemler asılsızdır. Implant son derece sağlıklı ve vücut ile uyumlu bir materyaldir.
İmplant uygulaması sonrası protez aşamasına geçiş süresi ortalama 2-3 aydır.
Diş implantı ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.
Sinüs lifting, üst çene azı dişleri bölgesinde kemik miktarının implant uygulaması açısından yetersiz olduğu durumlarda, kemiği güçlendirmek için yapılan işlemdir. Açık (external) ve kapalı (internal) yöntem olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilir.
Sinüs lifting işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için ağrısız bir işlemdir.
Sinüs Lifting ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.
Kemik grefti, çenelerin mevcut kemik hacimlerinin yetersiz olduğu durumlarda çeneler bölgesine toz şeklinde uygulanan kemik partiküllerine denir.
Kemik greftileri genellikle sığır gibi hayvanlardan, kadavralardan, deniz mercanlarından ve çeşitli bileşenlerden üretilebilir. Son derece güvenlidir. Kemik grefti, vücutta alerjiye sebep olmaz.
Kemik grefti, işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için ağrısız bir işlemdir.
Kemik grefti ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.