• info@ozelvega.com
  • +90-543-125-3500

Diş Sıkma Tedavisi (Bruksizm) Nedir?

ozel-vega-agiz-ve-dis-sagligi-poliklinigi

Masseter kasındaki orantısız büyüklük, kadınların daha maskülen, erkeksi görünmesine neden olur. Böyle bir görüntüden rahatsız olan kadınlar için ideal bir estetik prosedür olan masseter uygulaması, kadınların bu rahatsızlıktan kurtulmasını sağlar.

Çenede masseter dediğimiz çiğneme kaslarının olduğu yerlere uygulama yapılarak bu kasların büyümüş hacmi küçültülerek, o bölgede bir incelme elde edilir ve yüzle daha uyumlu hale gelmesi sağlanır. Uygulama yaptığımız kadın ve erkek hastalarımızda aynı zamanda psikolojik bir rahatlık da sağlanır. Özellikle uykuda diş sıkma ve gıcırdatmaya bağlı olarak diş yüzeylerinde oluşan aşınma ve kırılmaların önüne geçilir,ayrıca diş sıkmaya bağlı olarak çene ekleminde oluşan ağrı da giderilir.

 

Yapılan tedavi ile hem tıbbi olarak diş sıkma problemi çözülür hem de estetik olarak çene kasındaki büyüme azaltılıp inceltilerek yüzde daha estetik ve ince bir görünüm elde edilir.

diş-sıkma-tedavisi-1

Massater Kası Nedir?

Masseter kası, yüzün alt bölümünde bulunur. Çene kası olarak da bilinen masseter kası, bazı alışkanlıklardan dolayı genişleyebilir. Çok sakız çiğneyen, sert maddeleri, sert eti çiğneyerek yiyenlerin masseter kası genişler ve büyür. Masseter kasındaki büyüme daha çok bu kası sıkarak diş gıcırdatma sonucu olur ki nu da daha çok genetik etkenlere ve strese bağlı ortaya çıkar. Stresten dolayı dişlerin gıcırdatılması (bruksizm) de masseter kaslarının genişlemesine neden olur.

Diş Sıkma Tedavisi ile;

  • Yüz şekliniz daha estetik bir görünüm kazanır.
  • Oval ve V şeklinde bir yüz hattı elde edersiniz.
  • Erkeksi görünüm giderilir
  • Belirgin olmayan çene hattı belirginleşir.

Diş sıkma tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle masseter kasın muayenesi yapılır. Hastadan dişlerini aşırı sıkması istenir, bu esnada masseter kası maksimum hacmine ve görünürlüğüne ulaşır.

Diş hekimi bu esnada hem ağız içinden hemde ağız dışından palpasyon yöntemi ile kası muayene eder ve kaç noktadan ne kadar enjeksiyon yapması gerektiğine karar verir. Enjeksiyon kasın genişliğine göre 3 veya 4 noktadan yapılabilir.

Muayene sonucu nerelere enjeksiyon yapılmasına karar verildikten sonra cilt dezenfekte edilir. Aşırı hassas hastalarda topital anestezik kremlerden faydalanılabilir. Cilt ve yapılacak noktalar hazırlandıktan sonra enjeksiyon işlemine geçilir. Enfeksiyon belirlenen noktalara gerekli dozlarda yapılır.

Diş sıkma problemini tedavi eder mi ?

Masseter (çene) tedavisi ile dişlere zarar veren diş sıkma (diş gıcırdatma, bruksizm) rahatsızlığı tedavi edilebilir.

Diş gıcırdatma(diş sıkma) rahatsızlığı kişilerin bazen farkında olduğu bazen de sadece gece uyku sırasında oluştuğundan farkında olmadığı bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla strese bağlı oluşur. Dişlere ciddi zarar verirken çene kemiği ekleminde ağrı ve rahatsızlık oluşturur.

Diş hekimlerinin diş sağlığını korumak için çeşitli yöntemlerle tedavi etmeye çalıştığı bu rahatsızlık tedavi ile büyük ölçüde tedavi edilebilmektedir.
diş-sıkma-Tedavisi-3

Tedavi ağrılı bir işlem midir?

Enjeksiyon yapılan bölge yüzeyine uyuşturucu kremler uygulanır. Dolayısıyla işlem süresince ağrı hissedilmesinin önüne geçilir.

Tedavinin etkisi ne kadardır?

Diş sıkma tedavisinin etkisi ortalama 6 ay olup bu sürenin sonunda hekiminizin gerekli görmesi halinde işlem 6 aylık periyotlarla tekrarlanabilir.

Ne kadar sürede etki eder ?

Masseter tedavisinin etki süresi uygulama yapılan kasın genişliği ve uygulanan ilaç ünitesine göre değişmekle beraber ortalama 6 ay kadardır. Uygulama tekrarlandıkça kas eski gücünü yitireceğinden ve çene sıkma alışkanlığından uzaklaşılacağından işleme ihtiyaç azalacaktır.

İşlem süresi ne kadardır?

Diş sıkma tedavisinin işlem süresi 5 dakikadır.

Diş sıkma tedavisi yüzü inceltir mi ?

Diş sıkma nedeniyle hipertrofiye uğrayan (volümü artan) masseter kası alt yüzde genişlemeye ve yüzde belirgin kareleşmeye neden olur. Alt çene bölgesinin genişlemesi ile oluşan kare yüz şekli maskülen bir ifadeye neden olur.

Çene eklemine yakın iki taraflı simetrik bir kas yapısı olan masseter kasına yapılan botulinum toksin uygulaması kasın volüm olarak küçülmesine yol açacağından yüz kontüründe incelme ve ovalleşme oluşturur.

İşlemden sonra çiğneme problemi yaşanır mı?

Diş sıkma tedavisinde kas tamamen inaktif hale gelmez sadece eskiye göre bir miktar gevşetilir. Çiğnemeden sorumlu tek kas masseter değildir, üç farklı çiğneme kası vardır. Bu nedenle masseter kasına uygulanan botulinum toksin sizin diş sıkma (diş gıcırdatma) sorununuzu tedavi ederken çiğneme fonksiyonuna negatif etki oluşturmaz.

Diş sıkma tedavisinin ücreti nedir ?

Diş sıkma tedavisinin ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin