Estetik diş hekimliğinin felsefesi, hastanın gülüşünü oluşturan dudak, diş ve yanak gibi etkenlerin bir bütün olarak değerlendirilmesine dayanır. Bu tedavi hastanın ön bölgede yer alan dişlerinin renk, şekil ve form gibi özelliklerinin teknoloji ve deneyim yardımıyla hastanın isteğine göre düzenlenmesi olarak özetlenebilir. Dijital fotoğraflar yardımıyla hastanın işlem öncesinde kendi gülüşü üzerinde söz sahibi olması bu tedavinin en büyük avantajlarındandır.
Kompozit ve porselen laminalar, zirkonyum kaplama uygulamaları, diş beyazlatma, bonding işlemleri ve estetik dolgu gibi tedaviler estetik diş hekimliğinin başlıca tedavileri arasındadır.
Çoğu zaman hastanın doğal dişlerinden herhangi bir aşındırma yapılmadan tedavi süreci tamamlandığı için kompozit lamina işlemi sağlıklı bir işlemdir.
Aşırı çay, kahve ve sigara tüketimi, ön dişler ile kalem vb. gibi şeyler ısırma, tırnak ısırma gibi alışkanlıklar kompozit laminaların renklenmesine sebep olabilir.
Kompozit lamina tedavisinin ücreti için muayene olarak bilgi alabilirsiniz.
Zirkonyum Kaplama, zirkonyum maddesi kullanılarak uygulanan bir tedavi çeşitidir. Estetik açıdan son derece şık duran, gün ışığının ve çevre ışıkların dişin üzerindeki yansımalarının daha iyi seyredilebildiği kısacası, estetik açıdan çok cazip görünen bir tedavidir.
Zirkonyum Kaplama diş tedavisi sağlıklı bir tedavidir. Her diş tedavisi sonrasında hastalarımıza düzenli ağız bakımı hakkında bilgi verilmektedir. Zirkonyum diş tedavisi yaptıran hastaların günlük ağız bakımına özen göstermesi yeterlidir.
Zirkonyum Kaplama diş tedavisi lokal anestezi ile gerçekleştirildiği için hasta işlem esnasında herhangi bir ağrı hissetmez.
Bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma işlemi pek çok diş hekimi tarafından uygulanan estetik işlemlerinden biridir. Tüketilen bazı besinlerden dolayı diş renginde sararma ve lekelenme gibi problemler söz konusu olur.
Beyazlatma jelleri ile birlikte uygulanan diş beyazlatma yöntemi ile koyulaşan diş renklerinin beyazlamasını ve oluşan lekelerin en aza indirilmesini sağlayan yöntemdir. Diş beyazlatma yöntemi yapılırken ilk olarak hazırlık aşaması gerçekleştirilir. Diş beyazlatma yöntemini estetik yaptırılan alanlarda değil mutlaka bir diş hekimine yaptırmak gerekir.
Beyazlatma yöntemi gerçekleştirildikten sonra düzenli bir bakım yapmak gerekiyor. Bakımına önem gösterilmediği takdirde dişi yine sararma durumu ile karşı karşıya kalır. 30 dakika ile 60 dakika arasında diş beyazlatma işlemi tamamlanmış olur. Diş beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen kişilerin kaplama gibi işlemleri yaptırmamış olmak gerekiyor.
Gülüş tasarımı, hastanın gülüş hattında yer alan dişlerinin diş temizliği, diş beyazlatma, zirkonyum diş uygulaması, porselen diş uygulaması, diş implantı uygulaması, estetik diş dolgusu uygulaması ve çeşitli diş eti cerrahileri uygulaması yardımıyla hastanın beklentileri ve isteklerine göre düzenlenmesi işlemidir. Hasta bu tedavide mutlaka söz sahibidir. Tedavi şekli hastanın isteği doğrultusunda ilerlemektedir.
Gülüş tasarımı lokal anestezi ile gerçekleştirildiği için hasta işlem esnasında herhangi bir ağrı hissetmez.
Diastema, dişlerin arasındaki boşluklara verilen isimdir. Dişlerin arasındaki bu boşluklar kompozit lamina, porselen lamina, zirkonyum kaplama ve ortodontik tedavi gibi seçeneklerle kapatılmaktadır.