Radyolojik Görüntüleme, ağız ve diş hizmetlerinde röntgen, görüntüleme diş ve çenedeki problemi tespit edebilmektedir. Aynı şekilde röntgen ile diş hekimleri tedavideki aşamaları da takip edebilmektedir. Röntgen ile muayene sırasında fark edilemeyen çürük ve kemik kaybı gibi sorunlarda tespit edilebilmektedir. Ayrıca diş röntgeni ile implant yerleştirme işlemlerinde de kesin sonuçlar elde edilebilmektedir.
Bazı durumlarda auayene ile birlikte fark edilemeyen çürük alanları kesin olarak tespit edilebilmektedir. Dolgu dişlerinin alt kısmında bulunan çürük veya çatlak gibi problemlerde röntgen ile tespit edilebilmektedir. Diş eti hastalıklarıyla oluşan kemik kaybı ile enfeksiyon ve diş sinirlerinin ölmüş olmasıyla kök kanalında oluşan durumların belirlenmesi de yapılabilmektedir. Diş röntgeniyle implant hazırlığı ve ortodentik tedavilerin başlangıcı için gerekli bilgiler elde edilebilir. Ayrıca diş röntgeniyle çocuklardaki diş gelişimi ve büyümesi evreleri takip edilebilir.
Panoramik röntgen ile dişlerin tamamı görüntülenebilmektedir. Radyolojik görüntüleme filmi ağzın dışına yerleştirilerek çekim gerçekleştirilir. Bu sayede dişler ile çevre dokularla beraber çene eklemleri de izlenir. İmplant, gömülü dişler, ve küçük kistler gibi işlemler panoramik röntgenler yapılmaktadır.
Diş doktorları tanı ve tedavi amaçlı röntgen çekimine ihtiyaç duymaktadır. Tedavi sürecinde ve tedaviden sonra da röntgen çekimleri gerçekleştirebilir.
Röntgen çekim sıklığı hastanın tibbi ve dental geçmişine göre değişmektedir. Bazı kişiler için 6 ayda bir röntgen gerekebilir bazı kişiler içinse 2 yılda bir röntgen çekimi gerekebilir. Çocuklar da ise durum yaşa göre değişmektedir. Bu süre ise genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir. Çocuklar diş röntgeniyle dişlerin gelişimi de izlenebilmektedir. Fazla sayıda dişi yapılan kişiler ise düzenli olarak röntgen çektirmelidir. Çünkü bu kişilerin ağızlarında problemler ortaya çıkabilmektedir.